lördag 16 juni 2012

Glutenfri rabarberpaj

Måste bara få tipsa om denna, en supergod glutenfri rabarberpaj, som jag testade i torsdags när svärmor var på besök:):)



2 Ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
2-3 stjälkar rabarber

Strö över:
1-2 msk strösocker
2-3 msk potatismjöl
 
Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.
Tillsätt sockret till äggvitorna.
Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken.
Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
Rör sedan samman alltihop med en sked.
Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. (Ju tidigare på sommaren desto mer potatismjöl för då "vattnar" sig rabarbern mer och potatismjölet binder vätskan.)
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna, servera ljummen eller rumstempererad med vispad grädde eller glass.
(receptet har jag hittat på http://www.recepten.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar